POMARANČNI

by bratinov

Kot vsaka pesem, knjiga ali film ima tudi hrana svojo uverturo in zaključek.  Uvertura naj bo lahka in elegantna, kot mehurčki dobre penine ali celo šampanjca, ki nam naredijo tek in pripravijo okus za hrano. Zaključek je lahko močnejši, bolj dramatičen, kot naprimer škotski Whisky, francoski Cognac, italijanska Grappa ali nekaj slajšega in blažjega kot je Limoncello. Če imamo to srečo, da nekako najdemo popolnoma naravne limone ali pomaranče (hvala K&N), katerih olupki niso bili obdelani z razno strupeno kemijo, si lahko doma pripravimo nekaj podobnega. V Limoncellu so sicer uporabljeni samo limonini olupki, slajen pa je s sladkorjem, v tej verziji pa so v kozarcu končale kar cele narezane pomaranče, skupaj z medom in domačim žganjem. Minister za zdravje opozarja, da bo iz tega, čez približno dva meseca, nastal odličen liker. Odslužene namočene pomaranče pa bodo takrat vključene v razne sladice, sladoled…

.