PROVANSA II – Tarte au Citron

by bratinov

Drugi del provansalske zgodbe se je zgodil že na domačem terenu. Polni kulinarične inspiracije in s polno vrečo aromatičnih natur limon  smo  uprizorili ponovitev slastne male pite – Tarte au Citron, ki smo jo ob jutranji kavi z velikim navdušenjem pospravili v majhni kavarni sredi Aix-en-Provence. Ta tipična provansalska sladica je dokaj preprosta za pripravo, če le imamo na voljo kvalitetne sveže limone od katerih uporabimo sok in lupinico, tako da razne polakirane komercialne limone odpadejo.  Najprej je potrebno namesiti krhko testo in ga “na slepo” speči v modelu za pito poljubne velikosti. V napol pečeno testo vlijemo osvežujočo kremo iz svežih limon, masla, sladkorja in jajc. Nadevano pito še enkrat spečemo, da se krema strdi, jo ohladimo in postrežemo s sadjem ali pa samo s parimi lističi sveže mete.

.

The English version is coming soon.

.