AGLIO, OLIO E PEPERONCINO

by bratinov

IMG_9293

IMG_9303

IMG_9295

IMG_9302

IMG_9313

IMG_9333

To je zagotovo ena izmed najhitreje pripravljenih, pa tudi najbolj avtentičnih italijanskih jedi. Fantastična kombinacija preprostih, čistih okusov Italije je pripravljena v manj kot 10 minutah, zato ni razloga, da jo ne bi vsaj poskusili…

Spaghetti aglio, olio e peperoncino
V velikem loncu zavreš vodo in jo kar obilno posoliš. V vrelo vodo vsuješ špagete, nato pa na drobno narežeš česen in rdeč čili. V ponev vliješ malo olivnega olja in ga počasi segreješ, dodaš narezan česen in čili ter vse skupaj popražiš, da zadiši in dobi malo barve. Ko so špageti kuhani (raje malo manj, kot malo preveč) jih dobro odcediš in streseš v ponev, dodaš še malo soli ter dobro premešaš. Odpreš buteljko vina in si zabrundaš:

“Lasciatemi cantare
con la chitarra in mano
lasciatemi cantare
sono un italiano….”

.