MALVAZIJA
by bratinov
Vino je polno skrivnosti in strasti. Je živa stvar, ki se spreminja z leti, letnimi časi, luno… Strast do vina se rodi v kozarcu in te povleče, da začneš raziskovati njegovo zgodbo nazaj do steklenice, do soda, grozda, trte, zemlje… Da nastane je potrebnih tisoč majhnih premikov in vplivov, zato je prekrasen občutek, ko imaš pred sabo vino, ki ga spremljaš na poti od zemlje do kozarca in mu lahko rečeš “moje”. Z njim ravnaš še bolj previdno in ga deliš s tistimi, ki ga spoštujejo in cenijo.
Bratinov Malvazija 2011
Grozdje prihaja iz približno 40 let starega vinograda nad Orehovico v Vipavski dolini, kjer smo ga na vrhuncu zrelosti potrgali v večernem hladu. V majhnem hrastovem sodu, je na finih drožeh zorela eno leto, nato pa smo jo brez filtracije napolnili v steklenice. Velika pohvala in zahvala gre vsem, ki so pomagali pri vseh fazah njenega nastajanja.
V duhu prazničnega razpoloženja in ob skorajšnji prvi obletnici obstoja tega bloga je čas, da tudi bralstvo malo nagradimo. Oglasite se v komentarjih pod tem postom in zapišite karkoli vam pade na pamet o Bratinovem blogu. Med vsemi komentarji, ki bodo prispeli do petka 21.12.2012 do polnoči, bomo izžrebali nekoga, ki prejme buteljko Malvazije 2011.
Grafična podoba by: JanjaGomezel
.
Fantastične fotografije in stil pisanja, ki te vleče v branje. Na en način tako minimalistično pa vendar navdušujoče. Sej ne pišem zaradi buteljke, pač pa kar tako. (p.s.: sicer si je pa treba naredit zalogo za t.i. konec sveta).=)
lep praznični december!
Prava lokacija,pridne roke,čista duša ,potrpežljivost in ljubezen do zemlje je pravi recept za Bratinovo MALVAZIJO!Na zdravje!
Všeč mi je vsak košček Bratinov-ega mozaika, ki nam je poklonjen. Veseli me, da sem lahko drobtinica… Ker gledam širše, že vidim veličino, ki se oblikuje. Naj bo strast še naprej…
Pozdravljen! Tvoj blog mi je ful všeč in mogoče bom še kakšno idejo dobila za kašen nov krožnik, če dovoliš seveda:) ja lej kakšno tako buteljko bi imeli tudi mi v gostilni, sploh ker se trudim da malček več vipavskih vin spravim v našo zgodbo…v glavnem ti želim, da v takem slogu nadaljuješ naprej ker je TOP:) lp, Julijana
Ob obletnici bi bilo fino izvedeti še kaj več o blogerju s stilom;-) Sicer pa čestitke in vse pohvale! Pa še kakšno objavo več si želim;-)
Vsake tvoje objave – ideje, fotografije in besedila – se veselim. Vedno presenetiš in vedno si odličen! Sod, buteljka in etiketa so tudi v tvojem stilu 🙂 hmmmm…le katera jed bi se prilegla poleg;-)
Vesela sem vsakega novega posta, enostavno me razveseli. Hvala za vaš blog 🙂 in enostavno obočujem Malvazijo 😉 lepe praznike 🙂
Bratinov je vse tisto, kar jaz (še) nisem v svetu gastronomije: uglajen, pomirjen in vrhunski. Neko merilo za dobro – what would Miha say to that? Zadnjič sem pila Kozlović malvazijo, pa bi probala še Bratinov =)
Povečujem kvoto za izžrebanje. 🙂
Predvsem mi je všeč poudarek na kvaliteti in ne količini, od hrane do fotk in števila objav. Zagotovo eden izmed tistih redkih blogov, ki jih z veseljem prebereš tudi po večkrat.
Miha, neizmerno sem ponosen nate, Nay! na sebe, da te poznam!:) Čestitke tudi oblikovalki, cel package je world-class!
Tvoj blog je užitek brati, ker se iz vrstic bere, da si eden tistih, ki ne samo rad dobro je, ampak tudi uživi v pripravi. 😉
Ko sem se prvič srečala s plutovci v Extremaduri, so me pretresli…
Ko jim olupijo skorjo, kot bi drevesa krvavela…deblo je rdeče… Sčasoma se jih navadiš, vendar se ne moreš znebiti občutka, da so nekaj posebnega.
Tako kot vaš blog, na katerega sem čisto slučajno zašla.
Zanimivo, minimalistične fotografije so obudile številne slike in spomine na Španijo, kamor se vsako jesen s partnerjem vračava…
Čestitke za malvazijo, bi jo z veseljem poskusila, sploh če je tako vrhunska, kot etiketa;) zelo Bratinov, kot vedno, brez nepotrebnih mašil;)
Če bo tale malvazija tolk dobra kot hrana, ki jo pripravljaš, bi z veseljem mel eno flašo 🙂
po naključju odkrit, potem pa s slastjo prebran blog 🙂 želim še naprej nabrušene nože in misli, pa da bo vedno s kruhom pomazano!
pure love.
Kot prvo naj pohvalim blog, je tak.. sofisticiran, z eno besedo. Sem me je sicer po naključju pripeljala “bela Burja”, pritegnilo dejansko pa ime. Sliši se rusko, ampak morda je samo svojilni pridevnik? No, potem sem pač klikala, dokler ni zmanjkalo objav 🙂 Ki jih sicer še ni bilo veliko, vendar so mi bile res kul in je link romal med zaznamke. Všeč mi je preprosta, vendar okusna hrana. Kar je največkrat, še posebno sveža, predvsem lokalna. In končno vsaj spodobno število vrstic o pijači, ki paše zraven. Objava o single maltih je bila zelo informativna 🙂 Piko na i pa dodajo kristalne fotke. Tiste pice in popečen jurček imam zapečene v spomin 🙂 Manjka mi edino še kak post o vodki (m m m gravlax z Belugo) ali pa kakšna sirna zadeva aka fondue, raclette s kakim appenzellerjem ali staranim gruyerjem ter kuhanim vinom.. ampak to ima verjetno opraviti s trenutnim mrazom in prihajajočimi prazničnimi dnevi, ne pa dejansko s tvojim blogom 🙂
Anyway, ostani pri tem kvalitetnem minimalizmu in preprosti hrani s polnim okusom 🙂
javljam se za mi eno flasko. v primeru, da me ne izzrebas bi eno za denar.
sm ti povedala kako smo spili prejsnjo flasko? no, bla je sobota zjutraj… 🙂
Preizkušeno tri dni nazaj, odlično!
[…] se je iztekel in pod postom Malvazija se je nabral kar lep spisek komentarjev. In to kakšnih! Hvala prav vsem za tako dober odziv. Sedaj […]
evo malo z zamudo, hvala prav vsem za komentarje, res ste se izkazali! 🙂
alenka: konec sveta je mimo, nova prilika za kakšno buteljko pa tudi še pride 🙂
martina: Čin!
joli: hvala. strasti je vedno več 🙂
Julijana: brez problema, če najdeš kaj inspirativnega 🙂
Gourmet: je še toliko o kulinariki za povedat, da avtor še ni prišel na vrsto 🙂 in seveda, bomo delali na tem da pride še kakšna objava več.
jancibe: seveda, tudi malvazijo bomo še skombinirali s kakšnim krožnikom 🙂
Nina: upam da te bodo posti razveseljevali tudi v 2013.. 🙂
Klara in Klemen: Hvala. Kdaj naredimo naš workshop priprave mesa? 🙂
Sašo: Da boš še bolj ponosen, ti dovolim da prideš letos malo pomagat v vinograd 😉
Nina: Seveda, uživat je treba v celotni zgodbi 🙂
Božislava: Še ena destinacija ki jo bom dodal na “to go” listo 🙂
Nina: Bomo že dobili kakšno priložnost za jo probat 😉
Nejc: Probamo ob priliki 🙂
Petra: Nože brusim redno, mazanje s kruhom pa mora biti proporcionalno z rekreacijo, drugače je problem 😀
anabolana: love always wins 😀
poppy: Hvala za cel kup dobrih idej! Bomo realizirali, ti pa klikaj še naprej 🙂
irena: upam da si nisi prala zob prej! 🙂
Meta Mint: Hvala! 🙂